GlobalSign digital signing

Verifieer uzelf met behulp van een GlobalSign PS3 certificaat op een veilige manier bij de online diensten van de Belgische overheid.

Het GlobalSIgn PersonalSign 3 Pro-certificaat is een digitale identiteit van klasse 3, die wordt toegekend aan personen die een bedrijf vertegenwoordigen dat toegang wenst tot de online diensten van de Belgische overheid, zoals BTW en elektronische aangiften. Ook  het aanmaken van elektronische rekeningen zijn met dit certificaat mogelijk.

PersonalSign 3 Pro certificaten bieden het hoogste niveau van betrouwbaarheid en functionaliteit.  De certificaten voldoen aan alle eisen van de Belgische overheid.

LET OP! Intervat, FINPROF en FINELTS hebben eenzijdig het initiatief genomen om vanaf 31 Januari 2024 het GlobalSIgn  PS3 certificaat niet langer te accepteren voor toegang tot de e-services van de FOD  Financiën.

Bent u een niet Belgische agent of ondernemer die BTW-aangiften voor zichzelf of voor zijn klant moet indienen dan is daarvoor op dit moment geen oplossing. FOD Financiën is door ons hierop aangesproken en zij zeggen zich bewust te zijn van het probleem. Een oplossing is er nu halverwege Februari 2024 echter nog niet. Iedereen moet zich aanmelden via EIDAS of ForReg volgens FOD-Financiën. Het alternatief is om de BTW aangifte per post op te sturen naar:

FOD Financiën – AA Fisc 

Gaston Crommenlaan, 6 Bue 574  

9050 Ledeberg,  

België  

GlobalSIgn OneGate

Online diensten beschikbaar op dit moment:

Heeft u een GlobalSign certificaat nodig?

Indien u in Nederland woont kunt u gelijk beginnen met de aanvraag procedure door HIER te klikken.

Nadat u de aanvraag heeft gedaan nemen wij contact met u op via de mail voor het maken van de verificatie afspraak. Voor meer informatie over de verificatieprocedure van het GlobalSign certificaat kunt u contact opnemen met ons via de mail of telefoon, 

Dairiten t.a.v. Dhr G. Suur RA
Mail. info@Dairiten.nl
Tel.: 0031 182 763058

Voor de verificatieprocedure komen wij naar u toe op uw werkplek. Dit voorkomt dat u hoeft te reizen en zomaar een halve dag of langer kwijt bent. De verificatie procedure op uw werkplek neemt maar enkele minuten in beslag. Wij verzorgen de rest voor u. 

Wilt u meer informatie en overige vragen kunt u mailen naar mailadres info@dairiten.nl 

Een PDF met uitleg over de te nemen stappen kunt u hier downloaden.

Als lokale registratieautoriteit voor GlobalSign is Dairiten gemachtigd om de verificatie uit te voeren die noodzakelijk is voor de afgifte van een digitaal certificaat.

Kosten Overzicht

De kosten voor een PS Drie certificaat zijn: 
– Eén jarig certificaat  € 100,00
– Twee jarig certificaat € 130,00
– Drie jarig certificaat € 150,00
Bijkomende kosten: 
– Eenmalige voorrijkosten € 75,00
– Verificatie kosten On-site € 55,00
De genoemde kosten zijn exclusief BTW

Technische ondersteuning van GlobalSIgn

Voor technische vragen over het GlobalSIgn certificaat (bv voor assistentie bij de installatie) kunt u terecht bij het algemeen Support nummer van GlobalSign (+44 16 22 766 766) in de UK.

Wie  in contact wil treden met een Nederlandstalige medewerker van GlobalSIgn, kan dit via het Belgische algemene nummer +32 16 89 19 00 of  via het Nederlandse algemene nummer +31 85 888 24 24. De medewerker zal u dan in de mate van het mogelijke verder helpen of trachten door te verbinden.

Om technische aanvragen het best en het vlots op te nemen, raden wij u aan om deze in het Nederlands naar support@globalsign.com te sturen.

Zo wordt een case aangemaakt en krijgen u een case nummer doorgestuurd.