BTW aangeven in België

Wanneer moet men BTW aangeven in België?

Hieronder staan voorbeelden voor wanneer het BTW aangeven in België verplicht is:

  • Men importeert goederen in België vanuit landen buiten de EU (b.v. China of Turkije) en verkoopt deze goederen in België en andere EU-landen.
  • Bij het kopen van goederen in België, belast met Belgische BTW, en geleverd binnen België en andere EU-landen of men exporteert deze naar landen buiten de EU.
  • Men koopt goederen in België, betaalt de Belgische BTW, en verkoopt deze ook weer in België.
  • Bij het organiseren van een conferentie, workshop, seminar of een congres in België en men brengt registratie of deelname fee of een bedrag voor toegang in rekening.
  • Men verkoopt d.m.v. een webwinkel producten aan consumenten in België met een hogere omzet dan het drempelbedrag van € 35.000. De BTW aangeven in België is met een omzet boven het drempelbedrag een verplichting.
  • Via Amazon verkoopt u online producten. Amazon vraagt om een BTW registratienummer. De producten worden verkocht in meerdere EU-landen via het zogenaamde Pan-European FBA programma. Registratie voor de BTW is in dit geval een verplichting. FBA is de afkorting voor Fulfilment by Amazon.
  • U brengt eigen goederen over naar België. Hier is sprake van een fictieve Intracommunautaire levering.

Digitale certificaten voor het BTW aangeven in België

Digitale certificaten worden gebruikt in diverse elektronische toepassingen die belang hechten aan authenticiteit, integriteit en onweerlegbaarheid. Voorbeelden zijn de online deponeringen van de jaarrekening bij de KvK van België, de verplichte elektronische aangifte van bedrijfsvoorheffing en indiening van BTW aangiftes, DIMONA, de elektronische douaneaangifte in het kader van PLDA, enz.

PersonalSign 3 Pro

Het PersonalSign 3 Pro certificaat van GlobalSign is een digitale ID klasse 3. Het ID wordt toegekend aan personen die bedrijven vertegenwoordigen die toegang tot de online services van de Belgische overheid nodig hebben.

De digitale ID’s bieden het hoogste niveau van vertrouwen en functionaliteit en voldoen aan alle vereisten van de Belgische overheid.

De aanvraag procedure vooreen certificaat waarmee men het proces voor het BTW aangeven in België kan realiseren is bij Dairiten zeer eenvoudig. U doet eenvoudig online via Dairiten de aanvraag en doorloopt de procedure. Hiervoor hoeft men de deur niet uit. Voor de verificatie procedure komt Dairiten naar de aanvrager toe Download hier het document met de volledige toelichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *