Videowall kopen of huren

Videowall met 1 scherm

Een videowall is een veel gebruikte oplossing om hele grote beeldschermen te creëren. Een enkel beeldscherm is maximaal pakweg 98 inch in doorsnede en daarmee ook gelijk een hele prijzige TV, beter gezeg monitor. De kosten van een 98 inch scherm liggen afhankelijk van merk en kwaliteit ergens tussen de € 10,000,- en € 15.000,- excl. BTW. Hier komenook nog de kosten voor een hele goede en stevige bevestigingsbeugel bij, want een scherm van deze grootte weegt toch snel een 70kg en moet nog geinstalleerd worden. De prijzen voor de hele grote beeldschermen zullen vast weer gaan dalen zoals ook is gebeurd met de 86 Inch schermen. Wil je groter dan 98 inch dan heb je de keuze uit een Beamer of een videowall

videowall

Beamer

Een beamer is een prima oplossing en ook nog eens beter betaalbaar dan een videowall. Maar ook hier is prijs sterk afhankelijk van heel veel factoren en de kwaliteit van het beeld kan volledig om zeep worden geholpen met een slecht projectie oppervlakte of screen. Daarnaast is een Beamer nog gevoeliger voor licht inval dan je tv thuis. En dat zorgt er weer voor dat je ook omgeving en de hoeveelheid licht sterk bepalend zijn voor het eind resultaat. De complexiteit van een goede projectie invulling is dan ook in dit geval de rede dat we deze voor nu even uit de vergelijking houden.

Videowall met een beamer als thuis bioscoop

Videowall met lossen beeldschermen

Door het koppelen van diverse beeldschermen kan je ongekend grote videowalls creeren. Maar ook hier is van toepassing dat hoe groter de videowall des te complexter de uitvoering en dus duurder. De kleinste uitvoering is een wall met vier beeldschermen. Gebruik je voor de wall 55 inch beeldschermen dan creeer je een 110 inch beeldscherm. De kosten voor een 55 inch beeldscherm dat geschikt is voor een videowall (lang niet alle schermen zijn hiervoor geschikt) beginnen bij iets van € 2.000,- exclusief BTW, beugels en installatie. De installatie zal wel meer tijd zal vragen dan die van een single scherm. Ook de bevestigingsbeugel is een stuk complexter en daarme duurder,

Alles opgeteld kunnen we vast stellen dat je een Videowall met vier stuks 55 inch schern voor net onder de € 10.000,- excl. BTW in je bezit kan hebben. Hiermee is de videowall goedkoper dan een 98 inch scherm. Wel heb je dan lijntjes over je scherm heen lopen van de randjes, de bezel van de schermen. Ook hier is van toepassing dat hoe dunner de lijntjes des te duurder de schermen.

Videowall met LED panels

Videowall met ledpanels

De LED videowalls zijnde laatste jaren sterk in opkomst. Ondanks het gegeven dat de beeld scherpte wat lager is dan bij de monitor videowall. Dit nadeel wordt steeds kleiner naar aanleiding van de kijkafstand ten opzichte van de LED wall. De grote voordelen van de LED videowalls zijn geen naden, veel hogere lichtsterkte en veel meer opvallende vormen te creeeren. De lichtsterkte is echt een stuk hoger waardoor ook buiten en bij veel daglicht deze schermen goed zichtbaar zijn en blijven. Een videowall van beeldschermen geeft namelijk vaak maar 500 NIT terwijl een indoor LED videowall tussen de 1000 en 2000 NIT lichtsterkte heeft. En met tegenwoordig zelfs een pixelpitch van onder de 1 mm, ook van heel dichtbij een mooi beeld weergeeft. Maar ook bij de pixelpitch is van toepassing; hoe kleiner de pitch des te hoger de prijs.

De vuistregel die toegepast kan worden bij de keuze voor de pixelpitch is dat de kijkafstand in meters gelijk is aan de pixelpitch in mm. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet meer te laten.

Een LED videowall met een pixelpicht van 3,9 mm heb je al volledig geinstalleerd voor € 8.000,- exclusief BTW.

Videowall
Gekoppeld

kopen of huren?

Het antwoord op de vraag of je nu een videowall moet huren of kopen wordt is eigelijk al gegeven. De prijs is eigenlijk geen isseu bij een kleine videowall. Als je in gedachte meeneemt dat de technische levensduur voor een videowall met beeldschermen ongeveer 5 jaar is en die van een LED videowall ongeveer 10 jaar dan kan je een kleine videowall met de grote van 4 beeldschermen beter zelf aanschaffen. Hier is wel een maar bij. en die maar heeft betrekking op waarvoor ga je de wall gebruiken en waar komt deze te staan of te hangen. Komt deze gewoon op 1 plek dan alles oke maar als deze regelmatig wordt verplaatst en mischien maar een enkele keer per jaar wordt gebruikt dan is huren ondanks de lage aanschaf kosten wel de verstandige keuze.

WIl je meer informatie over dit onderwerp neem dan contact met ons op.

Speciale aanbieding in samenwerking met BenQ