Telefoonnummer is verplichte informatie

Heeft jouw webshop of website al een vast telefoonnummer?

Waarom een vast telefoonnummer? Online shoppen is niet meer weg te denken en webwinkels schieten als paddestoelen uit de grond. Naast een mooie, snelle en effectieve website moet je ook betrouwbaar zijn en niet te vergeten; betrouwbaar overkomen! Een vast telefoonnummer kan hier bij helpen. In de wetgeving zijn dan ook een aantal verplichtingen vastgesteld waaraan je je moet houden. Deze verplichtingen zorgen voor extra bescherming van de klant. Op deze manier wordt het vertrouwen van de consument in het elektronische winkelen vergroot. ACM heeft hiervoor een handige checklist opgezet.

Telefoonnummer is verplichte informatie

Telefoonnummer

Een belangrijk onderdeel is het plaatsen van je telefoonnummer als onderdeel van je bedrijfsinformatie. Je bent nu eenmaal aan je bezoekers verplicht ze tijdig te informeren over wie je bent en wat je doet. Deze informatie moet duidelijk zichtbaar vermeldt worden op je website. Zorg er dus voor dat je telefoonnummer en je bedrijfsinformatie op een logische plaats staat. Weggestopt onder het kopje “algemene voorwaarden” of “aanvullende voorwaarden” lijkt misschien slim maar komt niet echt betrouwbaar over. Gebruik daarom een contact-pagina of onderin de footer je algemene informatie met in de header je telefoonnummer.

Beperkte bereikbaarheid webwinkeliers

Als webwinkelier ben je verplicht een telefoonnummer te vermelden op je website. Voor de wat kleinere webshops kan dit best wel een probleem zijn. Deze webshobs worden vaak gerund door 1 of 2 personen. Deze personen hebben dan ook nog vaak een vaste baan naast de webshop. Voor deze webwinkeleigenaren is het niet mogelijk om de gehele dag de telefoon op te nemen en kampen dan ook met een bereikbaarheidsprobleem. Een 06-nummer met vpicemail dan? Dat kan zeker maar komt niet erg professioneel over. Enmet een gewoon 06 telefoonnummer wordt je de gehele dag gestoord, ook midden in de nacht. Tja een webwinkel is nu eenmaal 24/7 open. Gelukkig zijn er verschillende opties om dit op te lossen. Zelfs zonder een vast toestel of een vaste lijn kan je wel een vast telefoonnummer hebben.

Vast nummer doorschakelen naar mobiel via internet bellen

Wanneer je niet je eigen 06-nummer wil communiceren op je website, kun je een 085-bedrijfsnummer of een regionaal telefoonnummer aanvragen. Deze kan je dan met een App op je mobiel bedienen maar heeft ookwel een groot nadeel. Op de meeste mobiele telefoons heeft de normale GSM voorrang en kunnen gesprekken via de app ineens worden verbroken door een binnen komend prove gesprek. Je voorkomt wel dat (potentiële) klanten beschikken over jouw mobiele telefoonnummer. Op deze manier houdt je zakelijk en privé gescheiden en voor de beller komt het bellen naar een vast telefoonnummer betrouwbaarder over.

Schakel je bedrijfsnummer direct door naar je voicemail

Zoals aangegeven hebben eigenaren van kleine webwinkels, naast hun webshop een vaste baan waar ze niet de gehele dag klant- en productvragen kunnen beantwoorden. In dit geval is het handig om je bedrijfs telefoonnummer direct door te schakelen naar je zakelijke voicemail. De voicemailberichten van je klanten komen dan direct terecht in je mailbox. Je hebt dan de mogelijkheid om je klant of leverancier op elk gewenst moment van de dag terug te bellen. Bovendien krijg je een gratis voicemail box bij een vast telefoonummer!

Op deze manier voldoe je wel aan de wetgeving en wordt je niet ongewenst gestoord. Dus wel de lusten en verkopen, niet de lasten. Tip: Ben je beperkt bereikbaar? Vermeld dit dan ook op je website.

Schakel je bedrijfsnummer direct door naar een GSM

Meestal is de beste oplossing om het vaste telefoonnummer gelijk door te schakelen naar een GSM. DIt kan naar je privenummer zijn of naar een zakelijke GSM of Simkaart. Veel telefoons hebben tegenwoordig de mogelijk heid om er twee sim kaarten in te plaatsen. DIt geeft wederom een prima manier om het prive en zakelijke te scheiden. Een ander groot voordeel is dat je de voice mail kan inschakelen op het moment dat jij dat wilt.

Wil je meer weten over vaste telefoonnummers voor jou website of webshop? Neemcontact op met Dairiten via telefoon: 0182763058 of email: info@dairiten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *