Voordelen van een vast telefoonnummer

Welke voordelen heb je als zzp’er als je kiest een vaste lijn voor telefonie? Iedere ondernemer heeft er zijn eigen redenen voor. In dit artikel lees je een aantal tips waardoor je zelf kunt beslissen of een vaste lijn bij jou en jouw onderneming past.

Betrouwbaarheid en professionaliteit

Voordelen
Vaste telefonie

Een vast telefoonnummer geeft meestal meer vertrouwen dan een 06-nummer. Als je zelf naar een bepaald bedrijf zoekt via bijvoorbeeld Google of telefoongids en je vindt er twee: een met een vast telefoonnummer en een die alleen via mobiel te bereiken is, is de kans groot dat je (wellicht onbewust) voor het bedrijf met een vaste lijn kiezen. Een vaste lijn heeft meerdere voordelen maar je komt ook gewoon beter over.

Privé en zakelijk kan je beter scheiden

Als zzp’er wordt op je mobiel veel geappt of gebeld. Daardoor lopen je privéberichtjes en zakelijke berichten door elkaar heen. Bovendien kan iedereen jou, als je op jouw website alleen een 06-nummer hebt staan, toevoegen op bijvoorbeeld WhatsApp. Door zakelijke contacten van je privéleven te scheiden verhoog je je professionaliteit en breng je voor jezelf ook meer structuur en overzicht aan. De voordelen hiervan zijn wel duidelijk.

Weekend en vakantie

voordelen

In het weekend en/of op vakantie gezin – of je hangt languit op een wit strand, word je ineens gebeld. Niet iedereen zit daar op te wachten. Je kunt je telefoon natuurlijk ook uitzetten, maar dan ben je helemaal niet meer bereikbaar. De voordelen van een vastelijn is dat je deze als je wilt kunt doorschakelen naar een voicemail. Natuurlijk kan dat ook met een mobile maar het voordeel is nu dat je via je mobile gewoon bereikbaar bent voor je familie en vrienden.

Groei van jouw bedrijf

Als je van plan bent om jouw bedrijf te laten groeien og misschien overkomt je dat wel, is een vast telefoonnummer zeker aan te raden. de voordelen zijn dat als mensen gewend zijn om jouw vaste nummer te bellen, zullen ze dat immers ook in de toekomst doen. Andersom geldt hetzelfde: als mensen je op je mobiele telefoon bellen, zullen ze dat later ook doen. Andere voordelen zijn een vaste lijn ook op meerdere telefoons kunt instellen.

Hoe werk dit dan?

Er zijn meerdere manieren waarop je een vaste lijn kunt nemen. Je kunt ervoor kiezen een vaste telefoon + telefoonlijn op je werkplek aan te sluiten, maar je kunt ook een SIP account nemen die je doormiddel van een sfotphone zowel op een PC kan aansluiten als op een laptop, Tablet en smartphone. De voordelen zijn dan echt groot. Je kan bellen en gebeld worden op allerlei devices en je hoeft geen extra abbonnementen af te sluiten Ook maken de meeste Aps voor SIP telefonie begruik van je bestaande adressenboek in je devices waardoor je ook nog eens alle nummers direct vanuit de contactenlijst kan bellen, zowel via de PC als Smartphone.

Voor meer informatie mail naar info@dairiten.nl of bel 01827-63058