Ventilatie + ionisatie voor een gezonde werkatmosfeer!

Ventilatie is de sleutel

De meeste gebouwen en huizen in Nederland zijn voorzien van een ventilatiesysteem. Dat is goed voor de luchtcirculatie binnen het huis. Maar nu lezen we dat dit ook gevaren met zich meebrengt. Ventilatie waarbij ook de buitenlucht een rol speelt, blijkt cruciaal voor een gezond binnen klimaat.

Bacteriën en virussen kunnen door de lucht reizen en ziekten veroorzaken of verergeren. Ze komen gemakkelijk de lucht in en kunnen zich goed verspreiden. Wanneer iemand niest of hoest, verspreiden zich kleine water- of slijmdruppeltjes gevuld met virussen of bacteriën in de lucht. Het inademen van deze virussen of bacteriën kan hoest, verkoudheid, griep en andere infectieuze ziekten verspreiden.

Drukke omgevingen met een slechte ventilatie en luchtcirculatie kunnen deze verspreiding bevorderen. Sommige bacteriën en virussen gedijen en circuleren goed door slecht onderhouden ventilatiesystemen. Een voorbeeld hiervan is de legionella bacterie. Een vochtige lucht kan het overlevingspercentage van virussen binnenshuis verhogen.

Het maakt niet uit waar je werkplek is. Een groot gebouw,een fabrieksomgeving of gewoon thuis. Goede luchtbehandeling waaronder ventilatie is cruciaal voor comfort en veiligheid. Slechte ventilatie is niet alleen een gevaar voor mensen, maar ook voor apparatuur, machines, goederen en producten.

Vijf gevaren door slechte ventilatie veroorzaakt:

1. Het ontbreken van frisse lucht op de werkplek leidt tot meer vermoeidheid, ongemak en afleiding.

2. Naast gevolgen voor de lichamelijke gezondheid en veiligheid van werknemers kunnen er ook psychologische effecten in de vorm van extra stress optreden op de werkplek.

3. Slechte ventilatie bevordert de verspreiding van overdraagbare ziekten en virussen via de lucht.

4. Voortdurende blootstelling aan slecht geventileerde lucht kan leiden tot vermoeidheid, overgevoeligheid en allergieën, sinusitis, congestie, duizeligheid, misselijkheid en kortademigheid.

5. Prikkelbare geuren op de werkplek kunnen ongemak veroorzaken en de concentratie beïnvloeden.

Ionisatie als oplossing:

Bedrijven zijn steeds meer bewust van de risico’s die luchtvervuiling met zich mee brengt. Met deze bewustwording is ook de zoektocht gegonnen naar een oplossing voor deze luchtvervuling voor de lange termijn. Ventilatie en hoe dit te doen is al lang een onderdeel van het bouwbesluit. Helaas hebben energie bespaarprojecten als bijwerking dat een goede ventilatie steeds lastiger te realiseren is. Een bekend gevolg hiervan is het zogenaamde sick bilding syndroom.

Ionisatie is een systeem dat negatieve ionen aanmaakt. De negatieve ionen werken in de natuur als natuurlijke reinigingsmiddelen. SYstemen met het True HEPA-filter halen 99,97% van alle deeltjes tot 0,3 micron uit de lucht. Een lucht-ionisator richt zich zelfs tot de allergenen tot 0,1 micron. Een ander groot voordeel van ionisatie is dat deze systemen geen onderhoud nodig hebben. Ook hoven er geen filters vervangen te worden. Het gevolg is dat de reinigings functie altijd blijft functioneren met stabiele prestaties.

Van de apparaten die gebruik maken van technologie voor het genereren van negatieve ionen, is aangetoond dat ze onderstaande vervuiling in de lucht elimineren

– stof,

– sigarettenrook,

– allergenen van huisdieren,

– pollen,

– sporen van schimmels,

– virussen en bacteriën verwijderen.

Een krachtige ionisator bereikt de volgende resultaten: verwijdering van 97% van 0,1 micron deeltjes (ultrafijne deeltjes) en 95% van 1 micron deeltjes (fijne deeltjes)

Hiermee bent u in staat om heel erg gemakkelijk de lucht in uw ruimte te kunnen zuiveren en optimaal te houden.

Er is ook een nadeel van lucht ionisatie. Het nadeel is dat de meeste ionisatie systemen tijdens het proces ozon als bijproduct hebben. Bij de ene ionisator is dat meer dan bij de ander. Het merk Teqoya is voor zover mij bekent de enige ionisator die geen ozon als bijproduct heeft.

TeqoyaO2Health Affiliatemanagement en Dairiten

De TEQOYA-luchtreinigers combineren hoge prestaties met respect voor het milieu. De luchtreinigers zijn volledig stil (0 dB), filtervrij (dus geen extra kosten) en energiezuinig (slechts 1,5 watt). De luchtreinigers zorgen voor een zeer lange tijd voor schone binnenlucht. Met een garantie van maar liefs 10 jaar ben je dan ook voor lange tijd gegarandeerd van zuivere binnenlucht. Met dank aan de sublieme werking van de Teqoya luchtreiniger. Er zijn drie type apparaten van Teqoya. De TaqAir 450, de TeqAir 200 en de Tip4 Auto. Alle drie hebben ze een eigen gebied betreffende de toepassing.

ventilatie

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Ricardo van Omme van O2Health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *